TUOTTEET

Ecowec™-hybridivaihdin

Ecowec™ -hybridivaihdin on markkinoiden monipuolisin lämmönvaihdin. Se kierrättää lämmön talteen jätevedestä, wc-vesistä, pesuvesistä, poistoilmasta, lauhdelämmöstä, höyryistä, järvi- ja merivedestä sekä auringosta.

Soveltuvat kiinteistötyypit

 • Rivitalot
 • Kerrostalot
 • Hotellit
 • Pesulat
 • Kylpylät
 • Uimahallit
 • Teollisuus
 • Sairaalat
 • Yliopistot

Lämpöpumppukytkennässä hybridivaihdin täytetään lämpöpumpun keruunesteellä, joka kiertää lämpöpumpulla. Viemärispiraalivaihtimessa kulkeva jäteveden lämpö siirtyy lämpöpumpun keruunesteeseen lisäten lämpöpumpun tuottoa. Jätevesiputkisto voidaan kytkeä joko painovoimaisena viettoviemärinä tai pumpattuna paineviemäröintinä viemärispiraalivaihtimen laippaliitoksiin. Lämpöpumppukytkennöissä suositellaan asennettavaksi Ecowec-eristesarja ulkopuolisen kondenssin estämiseksi.

Käyttöveden esilämmityksessä ilman lämpöpumppua hybridivaihdin täytetään vedellä, johon lisätään levänestoainetta. Viemärispiraalivaihtimessa kulkevan jäteveden lämpö siirtyy vaihtimen sisällä olevaan veteen, josta lämpö siirtyy erillisiin lisälämmönvaihtimissa kulkevaan lämpimään käyttöveteen ennen varsinaista lämmöntuottojärjestelmää. Käyttövesi kytketään vaihtimen päällä oleviin jakotukkeihin, joka nopeuttaa asentamista työmaalla.

Jätevesiputkisto voidaan kytkeä joko painovoimaisena viettoviemärinä tai pumpattuna paineviemäröintinä viemärispiraalivaihtimen laippaliitoksiin.


Ecowec™ R03 on suunniteltu rivi- ja pienkerrostaloihin, joissa vedenkulutus on alle 2500 m³ vuodessa.

Mitat: Leveys 550 mm, Korkeus 1550 – 1650 mm, Paino 150 kg (tyhjä), 400 kg (käytössä)
Sovellusalueet: jätevedet, höyryt, lauhdenesteet, merivesi, prosessinesteet

Tuotemittakuva-pdf


Ecowec™ R08 on suunniteltu isompiin rivitaloihin ja kerrostaloihin, joissa vedenkulutus on yli 2500 m³ vuodessa.

Mitat: Leveys 800 mm, Korkeus 2000 – 2100 mm, Paino 400 kg (tyhjä), 1200 kg (käytössä)
Sovellusalueet: jätevedet, höyryt, lauhdenesteet, merivesi, prosessinesteet

Tuotemittakuva-pdf


Ecowec™ R10 on suunniteltu isoihin asuinrakennuksiin, hotelleihin, teollisuuslaitoksiin, pesuloihin, sairaaloihin ja muihin kiinteistöihin, jossa hukataan suuria määriä energiaa ottamatta niistä lämpöä talteen.

Ecowec™ R10 HST on suunniteltu uimahalleihin, kylpylöihin, pesuloihin, sairaaloihin, teollisuusprosesseihin ja muihin käyttökohteisiin, joissa teräkseltä vaaditaan erikoiskestävyyttä hapettavien tai syövyttävien aineiden johdosta. Ominaisuudet ovat samat kuin R10-versiossa, mutta valmistusmateriaali on haponkestävää terästä, joka on erikoiskäsitelty kestävyyden ja käyttöiän maksimoimiseksi.

Mitat: Leveys 950 mm, Korkeus 2000 – 2100 mm, Paino 500 kg (tyhjä), 1400 kg (käytössä)
Sovellusalueet: jätevedet, allasvedet, höyryt, lauhdenesteet, merivesi, prosessinesteet

Tuotemittakuva-pdf

Ecowec™ -eristesarjaEcowec™-eristesarja on 6 osainen eristesarja on leikattu ja aukotettu hybridivaihtimen mittojen mukaan. Eristesarja estää Ecowec-hybridivaihtimen ulkopuolisen kondenssin lämpöpumppukytkennöissä ja toimii lämpöeristeenä asennettaessa hybridivaihdin alle 20 °C tilaan. Se on helppo ja nopea asentaa työmaalla varsinaisten putkikytkentöjen jälkeen. Asennusta varten hybridivaihtimen ympärille tarvitaan vain 5 cm vapaata tilaa. Valmistusmateriaali 20 mm PEX-vaahto, joka on pinnoitettu ulkopuolelta Velour-kankaalla tarrakiinnitystä varten. Eristesarja sisältää tarranauhaa 12,0 m eristesaumojen kiinnitykseen.

Ecowec™ R03-eristesarja on valmiiksi tehdasleikattu 20 mm paksu lämpö- ja kondenssieriste tarrakiinnityksellä.

Ecowec™ R08-eristesarja on valmiiksi tehdasleikattu 20 mm paksu lämpö- ja kondenssieriste tarrakiinnityksellä.

Ecowec™ R10-eristesarja on valmiiksi tehdasleikattu 20 mm paksu lämpö- ja kondenssieriste tarrakiinnityksellä.

Ecowec™ -etäseurantajärjestelmäToimitukseen sisältyvän etäseurantajärjestelmän avulla voit seurata Ecowec-hybridivaihtimen toimintaa mobiilisti, tietokoneella ja kiinteistön automaatiojärjestelmästä. Sen avulla järjestelmän toimintaa voidaan valvoa ja tarvittaessa ohjata. Automaattisten hälytysten kautta turhat huolto- ja korjaustoimenpiteet voidaan välttää, jotka minimoivat järjestelmän käyttökustannukset.

ERIKOISTUOTTEET

Kehitämme ja suunnittelemme tuotteita erilaisiin asiakastarpeisiin sekä käyttökohteisiin. Erikoistuotteemme soveltuvat mm. seuraaviin käyttökohteisiin:

 • Vaativien teollisuusprosessien lämmönsiirtojärjestelmät
 • Alueelliset jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmät
 • Vesistön tai meriveden käyttö kiinteistön tai asuinalueen lämmityksessä
 • Risteilyalusten jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmät
 • Jätevesipuhdistamoiden lämmöntalteenotto jätevedestä

Ota yhteyttä Wasenco Oy:n henkilöstöön, niin suunnittelemme sinulle tarpeitasi vastaavan tuotteen.